Hogyan működik?

 

Több, mint 3500 fajta szúnyog- és moszkítófaj létezik a Földön. Mindegyik faj esetében a nőstény szúnyogok azok, amik a melegvérű állatokra és az emberre támadnak, így szereznek táplálékot a petéiknek. A szúnyogok rendkívül rosszul látnak, így a potenciális áldozataikat különböző érzékszervek (receptorok) segítségével azonosítják, melyek az állatok és az emberek által kibocsátott hőt, illatanyagokat és a légzésből eredő széndioxid kiáramlást érzékelik.

 

A Mega Catch csapdák ezen élettani sajátosságokat használják ki, hogy minél több szúnyogot képesek legyenek elpusztítani. Folyamatos működtetés mellett nagyságrenddel csökken a nőstény szúnyogok száma, melyből adódóan a teljes populáció is drasztikusan alacsonyabb létszámú lesz az adott terület egészén.

 

Bizonyítottan működik:
Alapos tudományos tesztek, melyeket a világ számos pontján végeztek, többek között az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (Gainesville Florida) igazolták,hogy a Mega Catch csapdái nagy hatékonysággal csökkentik a szúnyogok és más hasonló rovarok populációját.

 
 


A SZÚNYOGCSAPDÁK OPTIMALIZÁLÁSA AVAGY HOGYAN HOZZUK KI A MAXIMUMOT A MEGA-CATCH™ CSAPDÁKBÓL?


A világon több, mint 3500 szúnyogfaj él. Csak az Ön kertjében több, mint 30 különböző faj bujkálhat, míg a szomszédja kertjében 100 méterre Öntől akár teljesen eltérő fajok élhetnek. Szúnyogot csapdába ejteni olyan, mint horgászni. Mindenki képes rá, de azok, akik hajlandóak kísérletezni és mindent megtanulni a megcélzott fajokról, mindig kiemelkedő eredményeket fognak elérni.


Az alábbiakban néhány tippet adunk arra vonatkozóan, hogyan tudja a maximumot kihozni a Mega-Catch™ Szúnyogcsapdából:


Elhelyezés: A hatékony működés előfeltétele a csapda optimális elhelyezése. A legtöbb szúnyogfaj kerüli a közvetlen napfényt illetve erős szelet, ezért a csapdát érdemes árnyékos, védett helyre, bokrok közé vagy vízpartra tenni. A csapdát mindig az emberi tevékenységnek helyet adó területektől a lehető legtávolabb helyezze el. Kísérletezzen, míg meg nem találja a legideálisabb helyet a csapda számára.


Működés: Kezdetben használja a Mega-Catch™ Szúnyogcsapdát nonstop, 6-8 héten keresztül. (Mind a PREMIER mind az ULTRA modell kevesebb energiát használ, mint egy 40W-os izzó, ezért üzemeltetési költsége rendkívül alacsony) Ezután érdemes az Időzítőt beprogramozni, hogy a csapda az adott területen tapasztalható szúnyogaktivitással összhangban kapcsoljon ki és be. A legtöbb szúnyogfaj este és kora hajnalban aktív.


Octenol illatcsík használata: A legtöbb szúnyogot határozottan vonzza a Mega-Catch™ Octenol illatcsík, bár vannak olyan fajok is, melyeket kifejezetten taszít. Azt javasoljuk, hogy az első két hétben az illatcsík nélkül használja a csapdát, majd két hétig használjon illatcsíkot. Ezután már Ön is el tudja dönteni, hogy az Ön környezetében lévő szúnyogok esetében hatékony-e az Octenol illatcsík használata.


Folyadéktartály vagy Gyűjtőháló: A javasolt oldattal (víz, 3-4 teáskanál cukros üdítő és néhány csepp folyékony szappan) feltöltött Folyadéktartály hatékonysága általában messze felülmúlja a Gyűjtőháló hatékonyságát. Többek között azért, mert a csapdából kiáramló levegő nedvességtartalma a Folyadéktartály használata esetén magas (az emberi lélegzethez hasonlóan), és nyomokban cukrot tartalmaz, mely a szúnyogok számára energiaforrást jelent. Számos szúnyogfaj jobban reagál a fruktóztartalmú oldatokra. Ügyfeleink egész különleges, sajátságos oldatokat használnak, melyet különböző sajtokkal illetve levelekkel (pl. lucerna, tölgyfalevél) gazdagítanak. Kísérletezzen bátran!


CO2: Amennyiben ULTRA csapdát vásárolt, akkor javasoljuk, hogy használja azt CO2 palackkal, mert ez 3-400%-ban növeli a csapda hatékonyságát. Az ULTRA modell által biztosított Változó mennyiségű lassú szén-dioxid gázkibocsátási rendszer által kibocsátott CO2 segít a szúnyogoknak odatalálni a csapdához. A CO2 az emberi/állati lélegzetet imitálja. Az ULTRA csapda tartozékai között mindent megtalál, ami egy CO2 gázpalack csatlakoztatásához szükséges lehet. CO2 Gázpalack beszerzésével kapcsolatosan keresse a forgalmazót:

F&L Digital kft.


www.fandl-digital.eu

 
 


Türelem

Hogy a maximumot ki tudja hozni a Mega-Catch™ Szúnyogcsapdából, türelemre és kísérletezésre lesz szüksége. Akár 6-8 hétre is szükség lehet ahhoz, hogy a csapda érezhető mértékben csökkentse az Ön kertjében a szúnyogok jelenlétét. Ne számítson azonban arra, hogy a szúnyogok teljesen el fognak tűnni. A Mega-Catch™ Szúnyogcsapda használata mellett érdemes más ésszerű módszerekkel is csökkenteni a szúnyogok előfordulási gyakoriságát.


Ne várjon azonnali eredményeket! Ne egy szabadtéri program estéjén helyezze üzembe a csapdát arra számítva, hogy Ön és vendégei zavartalanul grillezhetnek majd a kertben. Ehelyett tervezzen előre és a szabadtéri programok előtti hetekben működtesse a csapdát.

 

Szúnyogriasztó Szúnyogriasztó Szúnyogriasztó Szúnyogriasztó Szúnyogriasztók Szúnyogriasztók Szúnyogriasztók Szúnyogriasztók Szúnyogirtók Szúnyogirtók Szúnyogirtók Szúnyogirtók Szúnyogirtó Szúnyogirtó Szúnyogirtó Szúnyogirtó Szúnyogcsapda Szúnyogcsapda Szúnyogcsapda Szúnyogcsapda Szúnyogcsapdák Szúnyogcsapdák Szúnyogcsapdák Szúnyogcsapdák